Camera Reprezentanţilor aprobă o lege referitoare la companiile de securitate

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a votat joi o lege prin care companiile de securitate din zonele de război pot fi sancţionate de justiţia americană, pe fondul controverselor referitoare la cazul în care a fost implicată firma privată de securitate Blackwater, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor aprobă o lege referitoare la companiile de securitate

Camera Reprezentanţilor aprobă o lege referitoare la companiile de securitate

Camera Reprezentanţilor a votat cu 398 de voturi pentru şi 30 de voturi împotrivă, la 48 ore după audierea, în Congres, a directorului general al Blackwater, Erik Prince, în privinţa schimbului mortal de focuri la Bagdad.

Mai mulţi civili irakieni au fost ucişi la Bagdad la 16 septembrie, în timp ce un convoi diplomatic american escortat de angajaţi ai companiei Blackwater trecea prin zonă. Patru anchete sunt în curs de desfăşurare privind acest schimb sângeros de focuri, care a generat isterie în rândul irakienilor. Prince a afirmat că agenţii săi au "procedat într-o manieră adecvată".

Departamentul de Stat a anunţat joi că FBI a fost mandatat să preia ancheta în cazul Blackwater.

Potrivit unui raport al Congresului american, dat publicităţii săptămâna aceasta, firma privată a fost implicată în aproape 200 de incidente soldate cu schimburi de focuri în Irak, începând din 2005.

Raportul, realizat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor, evidenţiază faptul că, în peste 80 la sută din cazuri, angajaţii Blackwater au fost cei care au deschis focul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici