Campanie pentru promovarea islamului, în metroul din New York (video)

O asociaţie musulmană a anunţat că pregăteşte o campanie publicitară pentru promovarea "frumuseţii Islamului", care se va desfăşura în septembrie, în 1.000 de vagoane de metrou din New York.

24 afișări
Imaginea articolului Campanie pentru promovarea islamului, în metroul din New York (video)

Campanie pentru promovarea islamului, în metroul din New York (Imagine: islamtomorrow.com)

Campania, care va coincide cu sărbătoarea Ramadanului, se va desfăşura timp de două luni şi se va numi "Meritaţi să ştiţi" şi este iniţiativa Cercului Islamic din Statele Unite, fiind promovată pe Internet de imamul din Brooklyn, Siraj Wahhaj.

"Fiecare are dreptul să ştie ce este într-adevăr Islamul, mai de grabă decât să se mulţumească cu imagini, informaţii şi viziuni denaturate în numeroase publicaţii", potrivit mesajului campaniei. "Obiectivul este de a corecta concepţiile greşite faţă de Islam", afirmă iniţiatorii programului.

Potrivit unui clip difuzat pe YouTube, imamul Siraj Wahhaj justifică această campanie prin faptul că "în fiecare zi în acest oraş, 4,9 milioane de persoane circulă cu metroul".

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru transporturile metropolitane (MTA) din New York, Aaron Donovan, a confimat marţi că această campanie "se va desfăşura pe toată durata lunii septembrie" şi că a fost deja semnat un contract de 48.000 de dolari.

Republicanul Peter King, reprezentând oraşul New York, a protestat faţă de acest proiect explicând pe site-ul său că "MTA trebuie să anuleze această publicitate".

"Este ruşinos că această campanie se desfăşoară în perioada celei de a şaptea aniversări a evenimetelor de la 11 septembrie, cu atât mai mult cu cât metroul este considerat o ţintă favorită pentru terorişti", a comentat Peter King.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici