Canada investighează încălcarea interdicţiei privind spaţiul aerian de către un zbor rusesc

Canada va investiga încălcarea interdicţiei privind spaţiul aerian de către un zbor rusesc, potrivit CNN.

2183 afișări
Imaginea articolului Canada investighează încălcarea interdicţiei privind spaţiul aerian de către un zbor rusesc

Canada a transmis că intenţionează să investigheze un zbor Aeroflot de la Miami la Moscova, care a intrat duminică în spaţiul aerian canadian, încălcând astfel o interdicţie asupra tuturor zborurilor ruseşti din cauza invaziei din Ucraina.

„Suntem conştienţi de faptul că zborul Aeroflot 111 a încălcat interdicţia pusă în vigoare în ceea ce priveşte zborurile ruseşti care folosesc spaţiul aerian canadian. Lansăm o analiză a comportamentului Aeroflot şi al furnizorului independent de servicii de navigaţie aeriană, NAVCAN. Nu vom ezita să luăm măsuri corespunzătoare şi alte măsuri pentru a preveni viitoarele încălcări", a declarat duminică Transport Canada pe Twitter.

Ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra, a declarat că spaţiul aerian al ţării a fost închis pentru toţi operatorii de aeronave ruseşti.

„Vom trage Rusia la răspundere pentru atacurile sale neprovocate împotriva Ucrainei”, a spus el într-un tweet.

CNN a luat legătura cu Transport Canada şi Aeroflot pentru detalii suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canada,
zbor,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici