Canadianul acuzat de uciderea şi tranşarea unui chinez a fost arestat la Berlin

Canadianul Luka Rocco Magnotta, căutat pentru uciderea şi tranşarea unui student chinez la Montreal, a fost arestat luni într-un Internet cafe din Berlin, a anunţat poliţia germană.

202 afișări
Imaginea articolului Canadianul acuzat de uciderea şi tranşarea unui chinez a fost arestat la Berlin

Canadianul acuzat de uciderea şi tranşarea unui chinez a fost arestat la Berlin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat informaţiile publicate în ediţia electronică de ziarul Bild, potrivit cărora canadianul în vârstă de 29 de ani, suspectat de uciderea şi tranşarea unui student chinez la Montreal, a fost arestat.

"Confirm că persoana arestată este Magnotta", a declarat un purtător de cuvânt, fără a furniza alte detalii.

Canadianul a fost arestat într-un Internet cafe din cartierul popular şi cu o importantă populaţie de imigranţi Neukoelln, din sudul capitalei germane.

Poliţia franceză descoperise că acesta a trecut prin Paris, de unde ar fi plecat cu autocarul.

Anterior, surse citate de AFP au declarat că suspectul ar fi putut lua un autocar spre Berlin sau spre România, de la autogara internaţională din Paris.

Fost actor de filme pentru adulţi, Luka Rocco Magnotta, cunoscut şi sub numele Eric Clinton Newman sau Vladimir Romanov, este acuzat de crimă cu premeditare şi de profanare a unui cadavru. El ar fi comis acest asasinat - pe care l-ar fi filmat pentru a-l difuza pe Internet - în noaptea de 24 spre 25 mai, apoi a plecat în Franţa la 26 mai.

Victima sa este un student chinez, Jun Lin, în vârstă de 32 de ani, originar din oraşul Wuhan, provincia Hubei (centrul Chinei), care ar fi sosit în Quebec în iulie 2011 pentru a studia la Universitatea anglofonă Concordia, potrivit poliţiei din Montreal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici