Cancelarul Austriei cere Uniunii Europene să încheie negocierile de aderare a Turciei la Blocul comunitar

Cancelarul austriac, Christian Kern, a solicitat Uniunii Europene să încheie negocierile de aderare a Turciei la Blocul comunitar, în contextul în care autorităţile de la Ankara adoptă o serie de măsuri în urma tentativei de lovitură de stat, relatează Le Figaro online.

2236 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei cere Uniunii Europene să încheie negocierile de aderare a Turciei la Blocul comunitar

Cancelarul austriac cere UE să încheie negocierile de aderare a Turciei la Blocul comunitar

Procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană înregistrase deja probleme de când preşedintele Recep Tayyip Erdogan a sugerat că ar putea restabili pedeapsa cu moartea, publicaţia franceză.

"Trebuie să facem faţă realităţii: negocierile de aderare nu sunt altceva decât ficţiune", a declarat Christian Kern, adăugând că "normele democratice turce sunt departe de a fi suficiente pentru a justifica aderarea ţării" la UE.

Cancelarul a adăugat că doreşte ca acest subiect să fie dezbătut la Consiliul European din data de 16 septembrie.

Acesta recomandă UE să caute "noi soluţii alternative" pentru a ajuta economia turcă să se apropie de exigenţele europene.

"Ţara rămâne un partener important în chestiuni de securiate şi integrare", a indicat Christian Kern, subliniind rolul-cheie al Turciei în criza migraţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici