Cancelarul Austriei, urecheat de un europarlamentar român: ar face bine să renunţe la discursul antieuropean

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan spune că dacă Austria are într-adevăr multe persoane solicitante de azil, calea europeană este calea corectă, nu atacurile la adresa UE şi a statelor membre şi îl îndeamnă pe cancelar să renunţe la discursul antieuropean şi să ia exemplul Republicii Moldova.

617 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei, urecheat de un europarlamentar român: ar face bine să renunţe la discursul antieuropean

Cancelarul Austriei

Siegfried Mureşan a declarat la RFI că „în situaţia de faţă, când Austria are într-adevăr multe persoane solicitante de azil, calea europeană este calea corectă, nu atacurile la adresa Uniunii Europene, nu atacurile la adresa celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Vedem că Republica Moldova, un stat care are un PIB de şapte ori mai mic decât doar PIB-ul Vienei, vedem că Republica Moldova, când a avut anul trecut 100.000 de refugiaţi din Ucraina, a devenit mai proeuropeană, nu mai antieuropeană. Ceea ce a făcut Republica Moldova poate fi o lecţie bună şi pentru Austria”.

În opinia europarlamentarului PNL, „soluţiile la problemele Austriei sunt europene, nu sunt antieuropene. Ca atare, cancelarul ar face bine să renunţe la caracterul antieuropean al discursului său, la caracterul populist şi să ne aşezăm la masă realmente să căutăm soluţii, care să funcţioneze în realitate, să reducă presiunea migraţionistă asupra Austriei şi să-i permită, cu calm, să-şi ridice obiecţia nejustificată împotriva aderării României la Spaţiul Schengen”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici