Candidatul Poloniei pentru funcţia de comisar european, anchetat de OLAF

Janusz Wojciechowski, candidatul Poloniei pentru funcţia de comisar european, este vizat de o anchetă a Oficiului European Antifraudă (OLAF), potrivit Le Figaro.

396 afișări
Imaginea articolului Candidatul Poloniei pentru funcţia de comisar european, anchetat de OLAF

Candidatul Poloniei pentru funcţia de comisar european, anchetat de OLAF

OLAF a informat că ancheta vizează „posibile nereguli privind rambursarea cheltuielilor de deplasare” în perioada în care acesta era europarlamentar. Informaţia cu privire la această anchetă a fost făcută publică la doar câteva zile înaintea anunţării propunerilor pentru funcţiile de comisari. Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, într-un mesaj pe Twitter, că va prezenta marţi componenţa Colegiului comisarilor europeni.

Wojciechowski a fost membru al Parlamentului European în perioada 2004-2016. El a recunoscut că a rambursat Parlamentului European suma de 11.250 de euro după ce în 2016 a realizat că „îi lipseau unele documente” care să justifice cheltuielile de deplasare din perioada 2009-2011. El a spus că a returnat banii din proprie iniţiativă, fără ca Parlamentul European să îi solicite acest lucru şi a adăugat că suma „a acoperit în întregime” costul călătoriilor pe care nu le justificase suficient.

Fostul europarlamentar a declarat că este, cel mai probabil, vorba despre „o eroare administrativă” şi că a furnizat OLAF „o explicaţie completă”. Cu toate acestea, publicaţia germană Der Spiegel susţine că ancheta OLAF vizează şi alte cheltuieli.

Desemnat candidat pentru funcţia de comisar la finalul lunii august, Janusz Wojciechowski, în vârstă de 64 de ani, este membru al partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare în Polonia. În pofida avizului negativ al Parlamentului European, el a devenit membru al Curţii Europene de Conturi în 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici