Cântăreaţa premiată cu Grammy Betty Wright a murit la 66 de ani

  • Cântăreaţa soul americană Betty Wright a murit la vârsta de 66 de ani
  • Artista, printre ale cărei hituri s-au numărat "Clean Up Woman" şi "Where is the Love", premiat cu Grammy, a murit din cauza unui cancer
  • În ultimele decenii, a fost producător şi mentor al unor artişti precum John Legend
568 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa premiată cu Grammy Betty Wright a murit la 66 de ani

Cântăreaţa premiată cu Grammy Betty Wright a murit la 66 de ani

Cântăreaţa soul americană Betty Wright a murit din cauza unui cancer, la vârsta de 66 de ani, duminică, în locuinţa sa din Miami, potrivit Associated Press.

Wright a devenit cunoscută la 17 ani, în 1971, cu hitul "Clean Up Woman", ce îmbina elemente de funk, soul şi R&B. Inclus în Top 10 Billboard R&B, piesa a fost ulterior reluată în numeroase rânduri de diverşi artişti.

Wright, pe numele real Bessie Regina Norris, s-a născut în 1953, în Miami, şi a început să cânte cu un grup gospel format din membri ai familiei, Echoes of Joy. Şi-a lansat albumul de debut solo, "My First Time Around:, la vârsta de 15 ani, în 1968. "Girls Can’t Do What the Guys Do" este hitul de pe acest album care a ajuns în topurile muzicale din SUA.

După "Clean Up Woman", reluat ulterior şi de Mary J. Blige, a avut primul hit compus de ea, "Baby Sitter", lansat în 1973, care i-a pus în evidenţă vocea pe mai multe octave, un stil muzical reluat ulterior de staruri precum Mariah Carey.

Alături de K.C. and the Sunshine Band, a compus hitul "Where is the Love", lansat în 1975, într-un stil precursor celui disco, ce a fost recompensat cu Grammy.

În 1987, a lansat albumul premiat cu discul de aur "Mother Wit", iar apoi hitul "No Pain (No Gain)".

Şi-a petrecut restul vieţii ca producător muzical şi mentor al unor artişti tineri, printre care s-a numărat şi John Legend. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici