Cântece, ovaţii şi şampanie. Extragerea din Spania numită El Gordo şi-a desemnat câştigătorii

Spaniolii entuziasmaţi au cântat, ovaţionat şi sărbătorit vineri în toată ţara cu şampanie, în timp ce extragerea loteriei de Crăciun cunoscută sub numele de "El Gordo" (Cel Gras) a împărţit premii într-o tradiţie veche de secole care dă startul sărbătorilor.

554 afișări
Imaginea articolului Cântece, ovaţii şi şampanie. Extragerea din Spania numită El Gordo şi-a desemnat câştigătorii

Sursa foto: twitter.com/La_SER

Considerată cea mai bogată extragere din lume după valoarea totală a premiilor, ediţia din acest an a ajuns la 2,59 miliarde de euro (2,85 miliarde de dolari), cu 70 de milioane de euro mai mult decât anul trecut.

Mulţi spanioli se asociază cu familia, prietenii sau colegii de muncă pentru a cumpăra bilete, relatează Reuters.

Premiul cel mare, în valoare de 400.000 de euro în acest an, a fost împărţit între numeroase persoane care au cumpărat numărul câştigător, 88008. La această loterie, pot exista mai multe bilete cu acelaşi număr vândute unor grupuri diferite.

În Teatro Real din Madrid, tineri elevi de la şcoala San Ildefonso au ales numerele câştigătoare din două sfere şi le-au cântat în faţa publicului, dintre care unii au stat la coadă zile întregi pentru a putea urmări extragerea.

Unii au purtat costume de carnaval, îmbrăcaţi ca Papa sau ca Don Quijote şi Sancho Panza, sau au purtat pălării împodobite cu lumini.

Conform unei tradiţii începute în 1812, în timpul războaielor napoleoniene, oamenii cumpără luni de zile numere la loteria de Crăciun. În medie, fiecare spaniol a cumpărat anul acesta bilete în valoare de 70 de euro, a anunţat vineri Loteria de Stat.

Numerele câştigătoare sunt urmărite de anumiţi vânzători, declanşând superstiţii cu privire la locul unde trebuie să stea la coadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici