Capitala Thailandei ar putea fi mutată. Motivul din spatele deciziei este întâlnit peste tot în lume

Prim-ministrul thailandez, Prayut Chan-o-cha, a declarat, în cadrul unei conferinţe, că Thailanda ar putea fi următorul stat din regiune care îşi va muta reşedinţa capitalei, din cauza congestionării actualului oraş, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

795 afișări
Imaginea articolului Capitala Thailandei ar putea fi mutată. Motivul din spatele deciziei este întâlnit peste tot în lume

Capitala Thailandei ar putea fi mutată. Motivul pentru care premierul consideră decizia este întâlnit peste tot în lume

Thailanda ar putea fi cel de-al treilea stat din regiunea sud-estică a Asiei care ia în considerare mutarea capitalei din actualul oraş, Bangkok, într-unul din apropierea acestuia, din cauza supraaglomerării urbane, conform declaraţiilor premierului thailandez în exerciţiu, Prayut Chan-o-cha, din cadrul unei conferinţe din 18 septembrie.

Inspirat de iniţiativele similare ale Myanmarului şi ale Indoneziei, prim-ministrul thailandez ia în calcul măsura relocării capitalei de stat, din actualul oraş Bangkok, către un altul din vecinătate, ca urmare a supraaglomerării, poluării, nivelurilor ridicale ale mării şi ale congestionării traficului urban.

Pentru realizarea acestui demers, liderul thailandez ia în considerare două criterii principale: „Primul este să găsim un oraş care nu este nici prea deparate, nici prea scump să ne mutăm”, şi cel de-al doilea este „să eliberăm Bangkokul, pentru a reduce aglomeraţia”. În cadrul aceluiaşi comunicat, Prayut Chan-o-cha, a sugerat că deşi este necesară o serie de cercetări serioase asupra unui astfel de demers, realizarea acestuia ar putea fi „posibilă” pe perioada mandatului său.

Taguri:
capitala,
thailanda,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici