Capitala Thailandei, la un nivel grav de poluare. Locuitorii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă şi să poarte măşti

  • Locuitorii din Bangkok au fost sfătuiţi să lucreze de acasă şi să poarte măşti de protecţie din cauza poluării aerului care s-a agravat până la niveluri periculoase pentru sănătate..
  • Aerul deja poluat din capitala thailandeză se înrăutăţeşte din cauza incendiilor de pădure şi a arderilor din ferme.
368 afișări
Imaginea articolului Capitala Thailandei, la un nivel grav de poluare. Locuitorii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă şi să poarte măşti

Capitala Thailandei, la un nivel grav de poluare. Locuitorii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă şi să poarte măşti

Oficialii au îndemnat oamenii să folosească transportul public în locul maşinilor personale pentru a face naveta şi au declarat că autorităţile vor încerca să reducă sursele de poluare, cum ar fi arderile în aer liber şi activităţile de construcţie. Măştile de faţă vor fi distribuite persoanelor vulnerabile, au declarat autorităţile din Bangkok.
 
Guvernatorul Bangkokului, Chadchart Sittipunt, a declarat că se aşteaptă ca poluarea să crească joi, dar că nu este necesară închiderea şcolilor. „Aş dori să le cer oamenilor să fie pregătiţi, verificând nivelul de poluare înainte de a planifica o călătorie. BMA [administraţia metropolitană din Bangkok] şi departamentul de poluare vor controla sursele de praf şi vor cere cooperarea activităţilor care generează praf, cum ar fi şantierele de construcţii sau transportul cu camioane", a declarat el.
 
În cazul în care situaţia se va înrăutăţi, a adăugat el, vor fi luate în considerare limitări ale transportului, potrivit The Guardian.
 
Arderile agricole şi incendiile de pădure sunt o cauză majoră a poluării aerului în Thailanda între decembrie şi aprilie, în special în nord-vestul ţării. Poluarea provocată de aceste incendii afectează şi Bangkok, care se confruntă deja cu un aer viciat din cauza fabricilor, construcţiilor şi traficului.
 
Joi dimineaţă, nivelurile de PM2,5 au atins 63,2 μg/m³ (micrograme pe metru cub), potrivit companiei elveţiene IQAir, care se ocupă de calitatea aerului, cu mult peste nivelul recomandat de OMS de 5 μg/m³ pentru calitatea aerului anual. Zonele din Samut Songkhram, la sud-vest de Bangkok, şi Lampang, în nord, s-au clasat pe locul cel mai rău din Thailanda.
 
Dr. Opas Karnkawinpong, secretarul permanent în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat în această săptămână că toate serviciile de sănătate publică din provincie vor monitoriza situaţia şi că vor fi deschise centre de urgenţă în provinciile care se confruntă cu niveluri ridicate de poluare pentru mai mult de trei zile consecutive.
 
Numărul pacienţilor care se confruntă cu probleme de sănătate legate de poluare a crescut de mai mult de două ori, ajungând la aproape 213.000 în această săptămână, de la aproximativ 96.000 săptămâna trecută, a precizat Opas. Cei mai mulţi s-au confruntat cu probleme ale tractului respirator, precum şi cu simptome precum dermatită sau inflamaţii oculare.
 
Chadchart a declarat că situaţia va fi monitorizată îndeaproape pe tot parcursul lunii februarie şi că se aşteaptă ca situaţia să fie mai bună în martie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici