Care este starea lui Roman Abramovici. Miliardarul rus a avut uşoare descuamări ale pielii şi dureri de ochi

  • Miliardarul rus Roman Abramovici şi doi negociatori ucraineni au suferit uşoare exfolieri ale pielii şi dureri de ochi în timpul discuţiilor dintre Ucraina şi Rusia, în urmă cu două săptămâni, în Turcia, a declarat, pentru CNN, o sursă apropiată echipei Ucrainei.
  • Incidentul nu a fost considerat grav.
1708 afișări
Imaginea articolului Care este starea lui Roman Abramovici. Miliardarul rus a avut uşoare descuamări ale pielii şi dureri de ochi

Luni, Reuters a citat un oficial american neidentificat care a declarat că serviciile de informaţii sugerează că Abramovici şi negociatorii ucraineni s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu, nu a unei otrăviri. „Serviciile de informaţii sugerează în mare măsură că a fost vorba de mediu”, a declarat oficialul.

Aceasta vine după ce Wall Street Journal şi grupul de investigaţie Bellingcat au raportat luni că negociatorii ucraineni şi Abramovici au suferit o presupusă otrăvire la începutul acestei luni, în marja discuţiilor menite să pună capăt conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Wall Street Journal şi Bellingcat au relatat că otrăvirea a avut loc în contextul discuţiilor de la Kiev, în timp ce o sursă apropiată echipei de negociatori ucraineni a declarat pentru CNN că incidentul a avut loc în timpul discuţiilor din Turcia.

O sursă apropiată Biroului Preşedinţiei ucrainene, care a vorbit cu CNN sub rezerva anonimatului, a declarat în legătură cu rapoartele privind otrăvirea: „Nu este adevărat. Doar un alt caz de dezinformare”.

Negociatorul ucrainean Mykhailo Podoliak nu a negat în mod categoric incidentul, spunând, în schimb, că toţi negociatorii ucraineni lucrează ca de obicei.

Podoliak a declarat pentru CNN: „Există o mulţime de speculaţii, diverse teorii ale conspiraţiei şi elemente ale diferitelor jocuri de informare în domeniul mediatic acum. Prin urmare, repet încă o dată: membrii grupului de negociere lucrează astăzi în mod obişnuit”.

Un purtător de cuvânt al lui Abramovici s-a limitat să spună: „Niciun comentariu din partea noastră, mulţumesc”, atunci când a fost contactat de CNN.

Abramovici, care a fost sancţionat la începutul acestei luni de către guvernul britanic împreună cu alţi oligarhi ruşi în urma invaziei Rusiei, a acţionat ca intermediar între Rusia şi Ucraina, făcând naveta între Moscova, Kiev, Istanbul, Varşovia şi nu numai, având discuţii menite să pună capăt conflictului, a confirmat luna trecută purtătorul său de cuvânt.

Rolul de negociator al lui Abramovici în cadrul discuţiilor dintre Rusia şi Ucraina nu este în calitate oficială. El nu acţionează ca parte a unei delegaţii ruseşti sau ca mediator rus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici