Care sunt cele două planuri de război, condiţionate de ajutorul SUA, pe care Sîrskîi le elaborează

Comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, elaborează două versiuni ale planului de război în cazul în care Kievul primeşte sau nu ajutor militar din partea Washingtonului, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru CNN, publicat pe 26 februarie.

10877 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele două planuri de război, condiţionate de ajutorul SUA, pe care Sîrskîi le elaborează

Care sunt cele două planuri de război, condiţionate de ajutorul SUA, pe care Sîrskîi le elaborează

La 13 februarie, Senatul american a adoptat proiectul de lege, care conţine un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după luni de blocaj, însă pachetul întâmpină obstacole în Camera Reprezentanţilor, condusă de republicani.

Potrivit lui Zelenski, fără ajutorul SUA, Ucraina se va lupta în 2024 nu doar pentru a se pregăti pentru o nouă ofensivă, ci şi pentru a se apăra pur şi simplu de-a lungul actualei linii de front, notează Kyiv Independent.

Care sunt scenariile

Potrivit planului lui Sîrskîi, există două scenarii. Dacă pachetul de ajutor militar va fi deblocat de Camera Reprezentanţilor, Ucraina va putea începe să respingă trupele ruseşti, întrucât acest lucru ar însemna echipamente şi muniţii pentru soldaţii de pe front. În cazul în care pachetul nu va fi deblocat, miza trupelor ucrainene este de a apăra teritoriile rămase, a declarat preşedintele în cadrul interviului pentru CNN, relevă sursa menţionată.

,,Dacă ei (SUA) se vor răzgândi, este o mare problemă pentru noi", a spus Zelenski, adăugând că i-a cerut preşedintelui american Joe Biden să îi invite pe democraţi şi republicani să se întâlnească pentru a ajunge la un acord privind ajutorul pentru Ucraina.

Întârzierea ajutorului militar din partea SUA a avut deja un impact pe câmpul de luptă, unde căderea oraşului Avdiivka, din regiunea Doneţk, a fost legată de lipsa obuzelor de artilerie şi a altor provizii furnizate de Occident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici