Cargoul dispărut în Atlantic ar fi putut fi transformat de piraţi într-un vas-fantomă

Cargoul Arctic Sea, dispărut în Oceanul Atlantic, ar fi putut fi transformat de piraţi într-un vas-fantomă, a anunţat Biroul Maritim Internaţional, cu sediul la Londra, transmite agenţia rusă Itar-Tass, în pagina electronică.

36 afișări
Imaginea articolului Cargoul dispărut în Atlantic ar fi putut fi transformat de piraţi într-un vas-fantomă

Cargoul dispărut în Atlantic ar fi putut fi transformat de piraţi într-un vas-fantomă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vasele-fantomă sunt nave ale căror nume sunt schimbate ilegal. Ele sunt revopsite şi înregistrate sub nume diferite. Potrivit directorului companiei MRM, cargoul sub pavilion maltez a fost capturat pentru a testa eficienţa actualului sistem maritim de securitate.

Locaţia cargoului rămâne necunoscută, după ce acesta a fost capturat la 24 iulie de piraţi în largul Suediei, în Marea Baltică, şi forţat să-şi schimbe cursul. Nu a fost stabilit nici un contact radio cu acesta, au precizat, miercuri, autorităţile malteze de securitate maritimă. Ele susţin că nava nu a traversat strâmtoarea Gibraltar şi s-ar afla încă în Oceanul Atlantic.

O navă necunoscută, care semăna cu cargoul Arctic Sea dispărut împreună cu echipajul său rus, a intrat miercuri în portul spaniol San-Sebastian, a anunţat redactorul-şef al Buletinului Maritim Sovfraşt, Mihail Voitenko, citat de agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei, Voitenko a primit un mesaj pe telefonul mobil, prin care era informat în legătură cu un text publicat într-un ziar din San-Sebastian. Articolul anunţă sosirea unui vas anonim, lung de 98 de metri. "Aceasta este lungimea (cargoului) Arctic Sea", subliniază Voitenko, adăugând că este vorba despre o informaţie neverificată.

Două submarine nucleare ruseşti din Oceanul Atlantic efectuează misiuni de căutare a navei Arctic Sea, dispărută în acest ocean şi al cărei echipaj este rusesc, a declarat, miercuri, un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici