Carla Bruni nu va putea vota în scrutinul de duminică

Carla Bruni, soţia preşedintelui Franţei, nu are dreptul să voteze în alegerile municipale de duminică, pentru că încă nu a dobândit cetăţenia franceză, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, citat de Sky News.

13 afișări
Imaginea articolului Carla Bruni nu va putea vota în scrutinul de duminică

Carla Bruni nu va putea vota în scrutinul de duminică (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Carla Bruni şi Nicolas Sarkozy s-au căsătorit în februarie, dar procedurile pentru obţinerea cetăţeniei franceze de către Bruni sunt tergiversate de birocraţia franceză.

Anul trecut, fosta soţie a lui Sarkozy, Cecilia, nu a votat pentru soţul ei în alegerile generale. După cinci luni, cei doi au divorţat, iar Sarkozy s-a căsătorit cu Carla Bruni.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a declarat că Bruni, cetăţean italian, a fost înscrisă în registrele electorale din Italia.

"Procedura pentru obţinerea cetăţeniei franceze este în curs. Va vota la următoarele alegeri", a spus oficialul citat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici