Carnaj pe o autostradă din Croaţia: 10 morţi şi 45 de răniţi, după un accident auto

  • Un autocar cu 69 de pasageri din Kosovo s-a răsturnat pe o autostradă din Croaţia.
  • Vina îi aparţine şoferului, care a adormit la volan.
  • Kosovo şi-a trimis ministrul de interne în Croaţia.
1177 afișări
Imaginea articolului Carnaj pe o autostradă din Croaţia: 10 morţi şi 45 de răniţi, după un accident auto

10 oameni au murit în Croaţia şi alţi 45 au fost răniţi, unii grav, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat duminică dimineaţă devreme. Şoferul a adormit la volan, iar autobuzul a ieşit de pe carosabil. Şeful poliţiei locale spune că accidentul este unul dintre cele mai grave pe care le-a văzut vreodată.

În vehicul se aflau 69 de persoane, între care cei doi şoferi. Unul a murit pe loc în urma impactului, al doilea a fost arestat pentru conducere imprudentă.


Toate persoanele din autocar erau din Kosovo şi se întorceau acasă din Germania. Printre pasageri se numărau inclusiv 15 copii. Autocarul circula pe o rută regulată între oraşul german Frankfurt şi capitala kosovară Priştina.

Şoferul arestat a recunoscut că a adormit la volan şi din această cauză vehiculul a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 6:00 dimineaţa, în apropierea oraşului Slavonski Brod, pe autostrada dintre capitala Zagreb şi graniţa cu Serbia.


Autostrada pe care s-a produs accidentul este o arteră-cheie a traficului rutier din Croaţia. Este foarte aglomerată în timpul verii din cauza turiştilor şi a muncitorilor străini care se întorc acasă din Europa de Vest, menţionează Euronews.

Fotografiile de la faţa locului arătă autobuzul răsturnat pe o parte, în iarbă, la marginea drumului. Au fost trimise numeroase echipaje de pompieri şi salvatori, iar traficul pe autostradă a fost întrerupt.

Premierul croat Andrej Plenkovic şi-a exprimat „tristeţea şi durerea” în faţa acestei tragedii şi a transmis condoleanţe rudelor victimelor şi poporului din Kosovo.

Kosovo şi-a trimis ministrul de interne în Croaţia, în timp ce înalţi oficiali au prezentat condoleanţe familiilor victimelor şi şi-au exprimat speranţa  într-o recuperare rapidă a răniţilor. Preşedinta Vjosa Osmani, care se află la Tokyo la Jocurile Olimpice, şi-a exprimat durerea într-un mesaj pe Facebook: „Este o durere de nedescris şi o mare pierdere”, a scris ea.

La rândul său, premierul kosovar Albin Kurti a declarat că „este o zi tragică” pentru Kosovo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici