Carne de porc, depistată în lasagna congelată cu carne de elan pusă în vânzare în Europa de Ikea

Gigantul suedez în domeniul mobilierului Ikea a anunţat sâmbătă că a oprit vânzarea în Europa a lasagniei congelate ce conţine carne de elan, după descoperirea unor urme de carne de porc în aceste produse.

495 afișări
Imaginea articolului Carne de porc, depistată în lasagna congelată cu carne de elan pusă în vânzare în Europa de Ikea

Carne de porc, depistată în lasagna congelată cu carne de elan pusă în vânzare în Europa

Produsul, care conţine 12% carne, a fost vândut exclusiv în ţări europene şi nu a fost comercializat în lumea musulmană, a precizat grupul într-un comunicat. Islamul interzice consumul de carne de porc.

Ikea a retras de pe piaţă 17.600 de porţii de lasagna şi a început să procedeze la efectuarea unor teste proprii, după ce un laborator belgian a descoperit în sosul din carne tocată de elan un conţinut de peste 1% carne de porc.

"Am fost contactaţi pe 22 martie de către autorităţile belgiene şi am reacţionat imediat", anunţă Josefin Thorell, o purtătoare de cuvânt a Ikea.

Contaminarea provine de la societatea Dafgaard, care toacă "carne de vită şi de porc dimineaţa şi carne de elan după-amiaza", a precizat ea.

Aceeaşi societate a furnizat chiftele din carne de vită retrase de pe piaţă de către Ikea deoarece conţineau carne de cal.

"Am examinat procedurile de urmat împreună cu Dafgaard, astfel ca acest lucru să nu se mai repete. Societatea dispune de-acum de instalaţii separate pentru diferite tipuri de producţie" de carne, a adăugat Thorell.

Ikea a anunţat pe 21 martie că propune din nou, în mod treptat, în restaurantele sale, chiftele din carne şi că a redus numărul de furnizori pentru acestea, după descoperirea de carne de cal.

Grupul a precizat că a redus cu jumătate numărul de furnizori, de la 15 la şapte, adăugând că testarea ADN va fi introdusă în mod sistematic asupra tuturor produselor ce conţin carne tocată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici