Caroline Kennedy, candidat la mandatul de senator de New York, în locul lui Hillary Clinton

Caroline Kennedy, singurul copil aflat în viaţă al preşedintelui american asasinat John F. Kennedy, va candida pentru postul de senator de New York lăsat vacant de Hillary Clinton, a anunţat luni guvernatorul statului New York.

99 afișări
Imaginea articolului Caroline Kennedy, candidat la mandatul de senator de New York, în locul lui Hillary Clinton

Caroline Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Caroline Kennedy, care l-a susţinut pe Barack Obama în alegerile primare democrate împotriva lui Hillary Clinton, candidează la funcţia de senator pe care aceasta o va lăsa vacantă în urma preluării, în ianuarie, a atribuţiilor de secretar de Stat.

"Ea mi-a spus că este interesată de funcţie", a declarat guvernatorului statului New York, David Paterson, căruia îi revine responsabilitate de a desemna un înlocuitor pentru Hillary Clinton, urmând ca postul să fie pus în joc la alegerile din 2010.

Dacă ea va deveni senator, va ocupa postul pe care l-a deţinut unchiul său Robert Kennedy.

Anumiţi critici o descriu ca fiind o femeie cu un nume celebru şi cu o agendă importantă, dar cu puţină experienţă reală.

Printre alte persoane menţionate pentru înlocuirea lui Hillary Clinton figurează ministrul Justiţiei din New York, Andrew Cuomo, fiul fostului guvernator al statului Mario Cuomo.

David Paterson a precizat că nu-şi va face publică decizia decât după ce Barack Obama îşi va prelua atribuţiile, la 20 ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici