Casa Albă a clarificat discursul lui Biden: „Actele de agresiune rusă vor fi întâmpinate cu un răspuns decisiv, reciproc şi unit”

  • Casa Albă a revenit cu clarificări ale discursului preşedintelui Biden despre o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.
  • Secretarul de presă Jen Psaki a spus că răspunsul SUA la o invazie va fi „rapid, sever şi unit”, după ce preşedintele a spus că va depinde de severitatea acţiunilor Rusiei.
1469 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a clarificat discursul lui Biden: „Actele de agresiune rusă vor fi întâmpinate cu un răspuns decisiv, reciproc şi unit”

Casa Albă a încercat miercuri seară, 19 ianuarie, să clarifice comentariile preşedintelui Joe Biden despre o potenţială invazie rusă în Ucraina, iar asta după ce liderul SUA a spus că răspunsul lor va depinde de severitatea acţiunilor Rusiei.

„Preşedintele Biden a fost clar cu preşedintele rus: dacă vreo forţă militară rusă trece peste graniţa cu Ucraina, aceasta este o invazie reînnoită şi va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever şi unit din partea Statelor Unite şi a aliaţilor noştri”, a declarat Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, citat de Politico. „Preşedintele Biden ştie, de asemenea, din experienţa îndelungată, că ruşii au o carte extinsă de agresiune în afara acţiunii militare, inclusiv atacuri cibernetice şi tactici paramilitare. El a afirmat astăzi că acele acte de agresiune rusă vor fi întâmpinate cu un răspuns decisiv, reciproc şi unit”.

Declaraţia a venit la mai puţin de o oră după ce Biden a încheiat o conferinţă de presă în care a spus că Rusia va fi considerată „responsabilă” pentru invadare – deşi a adăugat că răspunsul SUA va depinde de natura acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, Emily Horne, a vorbit pe Twitter, în timpul conferinţei de presă, pentru a clarifica faptul că Biden vorbea despre diferenţa dintre „acţiunea militară şi nemilitară/paramilitară/cibernetică a ruşilor”.

„Rusia va fi trasă la răspundere dacă invadează şi depinde de ceea ce face”, a spus Biden, întrebat fiind cum ar trage Rusia la răspundere pentru o invazie.

„Una este să fie o incursiune minoră care se va sfârşi în ce va face sau nu va face, dar dacă de fapt fac ce sunt capabili să facă cu forţa militară masată la graniţă, va fi un dezastru pentru Rusia dacă va invada Ucraina”.

Răspunsul a stârnit imediat furie din partea parlamentarilor republicani care au considerat că preşedintele i-a dat undă verde lui Putin pentru a trece graniţa. 

Oficialii de la Casa Albă s-au exprimat săptămâna aceasta cu privire la preocupările lor tot mai mari legate de o posibilă invazie rusă, asta după ce Kremlinul a comasat aproximativ 100.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei, o acumulare despre care Occidentul afirmă că este o pregătire iminentă de război.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici