Casa Albă afirmă că Rusia foloseşte alimentele drept arme

Decizia Rusiei de a-şi suspenda participarea la acordul de export al cerealelor mediat de Naţiunile Unite „transformă alimentele în arme", a declarat sâmbătă Casa Albă, conform CNN.

516 afișări
Imaginea articolului Casa Albă afirmă că Rusia foloseşte alimentele drept arme

Casa Albă afirmă că Rusia foloseşte alimentele drept arme

"Orice discuţie din partea Rusiei de a întrerupe aceste exporturi critice de cereale este în esenţă o declaraţie că oamenii şi familiile din întreaga lume ar trebui să plătească mai mult pentru alimente sau să fie înfometaţi", a declarat Adrienne Watson, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

"Rusia încearcă din nou să folosească războiul pe care l-a declanşat ca pretext pentru a transforma alimentele în arme, având un impact direct asupra naţiunilor aflate în nevoie şi asupra preţurilor globale ale alimentelor şi exacerbând crizele umanitare şi insecuritatea alimentară deja grave", se mai arată în declaraţie.

Rusia a declarat că nu va mai participa la acordul cu Ucraina după atacurile cu drone asupra oraşului Sevastopol din Crimeea, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării.

În iulie, după luni de negocieri, miniştrii din Ucraina şi Rusia au semnat un acord intermediat de ONU şi Turcia. Rusia s-a angajat să deblocheze porturile de la Marea Neagră pentru a permite trecerea în siguranţă a cerealelor şi a seminţelor oleaginoase - unele dintre cele mai importante exporturi ale Ucrainei.

"Iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră a transportat deja peste 9,3 milioane de tone de cereale şi a făcut să scadă preţurile în întreaga lume. A fost un succes extraordinar şi trebuie să continue", se arată în declaraţia Casei Albe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici