Casa Albă anunţă un nou ajutor de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

Casa Albă a anunţat un ajutor în valoare de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina, oferind armatei ucrainene o nouă rundă de asistenţă în timpul contraofensivei împotriva forţelor ruseşti, potrivit CNN.

138 afișări
Imaginea articolului Casa Albă anunţă un nou ajutor de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

Casa Albă anunţă un nou ajutor de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

Echipamentul va fi luat din stocurile SUA şi va include arme, muniţie şi alte lucruri, potrivit unei declaraţii a secretarului de stat Antony Blinken.

„Împreună cu aliaţii şi partenerii noştri, livrăm armele şi echipamentele pe care forţele ucrainene le folosesc atât de eficient în timp ce îşi continuă cu succes contraofensiva împotriva invaziei Rusiei", a declarat Blinken.

Pachetul include muniţie suplimentară pentru sistemul HIMARS, pe care Ucraina l-a folosit pentru a lovi mai multe centre logistice, posturi de comandă şi depozite de muniţie ruseşti. Acesta mai include zeci de mii de cartuşe de artilerie convenţională de 105 mm, 1.000 de cartuşe de precizie de 155 mm şi sisteme anti-drone. Odată cu venirea iernii, Statele Unite furnizează şi echipament pentru vreme rece şi mai multe dispozitive de vedere pe timp de noapte.

În urmă cu o săptămână, Pentagonul a anunţat un alt pachet de 675 de milioane de dolari, care include muniţie suplimentară pentru HIMARS, precum şi zeci de mii de cartuşe de artilerie.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, SUA au asigurat Ucrainei asistenţă în valoare de 15,1 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici