Casa Albă cere Hamas şi Hezbollah să renunţe la violenţă

Casa Albă a afirmat marţi că grupările Hamas şi Hezbollah trebuie să înceapă prin a recunoaşte Israelul şi să renunţe la violenţă înainte ca administraţia americană să accepte să dialogheze cu ele.

21 afișări
Imaginea articolului Casa Albă cere Hamas şi Hezbollah să renunţe la violenţă

Casa Albă cere Hamas şi Hezbollah să renunţe la violenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american Barack Obama doreşte să se implice puternic în căutarea unei păci durabile în Orientul Mijlociu, a declarat purtătorul său de cuvânt, Robert Gibbs.

Dar "aceste organizaţii trebuie să facă anumite lucruri şi să îşi asume anumite responsabilităţi înainte ca această administraţie să ia o decizie", a precizat el, invocând necesitatea ca grupările să recunoască dreptul Israelului la existenţă şi să renunţe la activităţile teroriste.

Marea Britanie, aliat al SUA, a confirmat săptămâna trecută că a autorizat contacte cu mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Statele Unite consideră Hezbollah şi mişcarea palestiniană Hamas drept organizaţii teroriste.

Citeşte şi:

Marea Britanie, pregătită să stabilească relaţii directe cu Hezbollah

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici