Casa Albă consideră un "succes" arestarea liderului militar al talibanilor afgani - VIDEO

Casa Albă a anunţat miercuri că arestarea liderului militar al talibanilor afgani, mollahul Baradar, reprezintă un "succes important" în cadrul cooperării dintre Statele Unite şi Pakistan pentru combaterea acţiunilor extremiştilor.

24 afișări
Imaginea articolului Casa Albă consideră un "succes" arestarea liderului militar al talibanilor afgani - VIDEO

Casa Albă consideră un "succes" arestarea liderului militar al talibanilor afgani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acesta este un mare succes al eforturilor noastre comune din regiune", a afirmat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

Purtătorul de cuvânt, care a refuzat marţi să confirme arestarea, nu a dat detalii despre tipul de informaţii furnizate de mollahul Baradar sau circumstanţele arestării sale.

Potrivit cotidianului New York Times, liderul talibanilor a fost reţinut în cadrul unei operaţiuni comune a serviciilor secrete pakistaneze şi americane.

Gibbs a calificat capturarea celui de-al doilea oficial din ierarhia talibanilor, confirmată miercuri de autorităţile pakistaneze, drept "importantă".

Purtătorul de cuvânt a declarat că preşedintele american Barack Obama a discutat despre această capturare cu oficialii din cadrul serviciilor de securitate cu care s-a întâlnit miercuri la Casa Albă şi a putut aborda de asemenea subiectul relaţiilor pakistanezo-americane cu ambasadoarea Statelor Unite în Pakistan, Anne Patterson.

"Am discutat despre arestare în general şi ambasadoarea Patterson a făcut o prezentare detaliată privind (cooperarea) dintre Guvern şi militari", a precizat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici