Casa Albă: Nu există dovezi ale unei înţelegeri între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump. Preşedintele SUA l-ar fi angajat totuşi ca avocat pe Marc Kasowitz

Audierile în Congres demonstrează în continuare că nu există dovezi despre o posibilă înţelegere secretă între oficiali ai campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump şi Rusia, a anunţat Casa Albă printr-un comunicat de presă, informează Reuters.

725 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Nu există dovezi ale unei înţelegeri între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump. Preşedintele SUA l-ar fi angajat totuşi ca avocat pe Marc Kasowitz

Casa Albă: Nu există dovezi ale unei înţelegeri între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump (Imagine: Hepta)

John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite, a declarat, în cursul audierilor din Congres, că a fost preocupat de unele interacţiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Dan Coats, directorul serviciilor naţionale de informaţii, a fost de asemenea audiat în cazul unei informaţii făcute publice de Washington Post, în legătură cu o posibilă solicitare din partea lui Trump faţă de acesta, de a-l ajuta să demonteze ideea că ar exista o coluziune între cele două părţi.

Coats a ocolit întrebarea, dar a declarat că a explicat administraţiei Trump că "orice modelare politică" din partea serviciilor de informaţii ar fi inadecvată.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigaţiile.

Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi.

Donald Trump, preşedintele american, şi-ar fi angajat un consilier legal care să-i servească drept avocat privat în timp ce procurorul special investighează posibile legături între echipa de campanie a liderului de la Casa Albă şi Rusia, potrivit unor surse, citate de Reuters.

Marc Kasowitz l-ar putea reprezenta pe Donald Trump în cadrul unei investigaţii a Departamentului de Justiţie.

Numirea unui avocat privat ar putea indica faptul că Trump are în vedere impactul pe care o investigaţie federală l-ar putea avea asupra sa şi doreşte să se protejeze de posibila ostilitatea faţă de el a altor membri din Administraţia sa.

Conform sursei citate, Kasowitz este aşteptat să formeze o echipă de avocaţi pentru a-l proteja pe preşedintele american.

Casa Albă şi Kasowitz nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici