Casa Albă: Statele Unite au declarat astăzi că nu există niciun indiciu că Rusia se pregăteşte să folosească arme nucleare

Statele Unite au declarat astăzi că nu există niciun indiciu că Rusia se pregăteşte să folosească arme nucleare, relatează Reuters, în pofida luărilor de poziţie ale lui Vladimir Putin.

1129 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Statele Unite au declarat astăzi că nu există niciun indiciu că Rusia se pregăteşte să folosească arme nucleare

Hepta

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat în timpul unei şedinţe informative că, în ciuda "zbaterilor cu săbii nucleare", nu există niciun semn că Rusia intenţionează să folosească efectiv astfel de arme.

"Luăm foarte în serios orice armă nucleară sau sabotaj nuclear aici, dar vreau să spun... că nu am văzut niciun motiv pentru a ne ajusta propria poziţie nucleară strategică şi nici nu avem vreun indiciu că Rusia se pregăteşte să folosească în mod iminent arme nucleare", a declarat Jean-Pierre reporterilor.

Putin a escaladat războiul de peste şapte luni din Ucraina cu o mobilizare militară şi avertismente privind utilizarea armelor nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici