Casa Albă: SUA şi Israelul sunt determinate să nu permită Iranului să obţină arme nucleare

Statele Unite şi Israelul sunt "aliniate în determinarea" de a nu permite Iranului să se doteze cu arme nucleare, anunţă Preşedinţia SUA, după o reuniune a Grupului Consultativ Strategic bilateral.

517 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: SUA şi Israelul sunt determinate să nu permită Iranului să obţină arme nucleare

Casa Albă: SUA şi Israelul sunt determinate să nu permită Iranului să obţină arme nucleare

"Consilierul prezidenţial american Jake Sullivan şi consilierul guvernamental israelian pentru Securitate Naţională, dr. Eyal Hulata, au condus pe 22 decembrie, la Ierusalim, o reuniune a Grupului Consultativ Strategic SUA-Israel. Delegaţiile din SUA şi Israel au inclus oficiali de rang înalt din domeniile politicii externe, apărării şi agenţiilor de informaţii", anunţă Casa Albă, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Oficialii au discutat despre nivelul excepţional de angajament şi consultări din ultimul an între guvernele Statelor Unite şi Israelului pe teme vitale pentru importanţa strategică a regiunii. Jake Sullivan a reafirmat angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea Israelului şi pentru autoapărare, evidenţiind importanţa continuării extinderii cooperării bilaterale asupra provocărilor şi oportunităţilor din Orientul Mijlociu, inclusiv pentru extindereea şi intensificarea Acordurilor Abraham", precizează Preşedinţia SUA.

"Delegaţiile au discutat despre necesitatea de a contracara toate aspectele ameninţării generate de Iran, inclusiv programul nuclear, activităţile destabilizatoare din regiune şi susţinerea acordată grupurilor teroriste apropiate. Au convenit că programul nuclear iranian, care avansează rapid, generează o ameninţare gravă pentru regiune şi pentru pacea şi securitatea internaţională. Jake Sullivan a prezentat delegaţiei israeliene recentele evoluţii ale negocierilor de la Viena şi au existat schimburi de idei privind următoarele acţiuni. Oficialii au afirmat că Statele Unite şi Israelul sunt aliniate în determinarea de a se asigura că Iranul nu va obţine niciodată arme nucleare", subliniază Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici