Casa Albă va examina echiparea poliţiei cu camere de luat vederi, după cazul de la Ferguson

O petiţie care cere echiparea tuturor poliţiştilor americani cu o cameră de luat vederi urmează să fie examinată de către Casa Albă, după uciderea unui tânăr de culoare neînarmat de către un poliţist la Ferguson (Missouri), un orăşel puternic afectat de revolte.

101 afișări
Imaginea articolului Casa Albă va examina echiparea poliţiei cu camere de luat vederi, după cazul de la Ferguson

Casa Albă va examina echiparea poliţiei cu camere de luat vederi, după cazul de la Ferguson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Textul, care îndeamnă la adoptarea unei "legi Mike Brown" - numele acestui tânăr în vârstă de 18 ani, ucis pe 9 august de către un poliţist alb care l-a împuşcat de şase ori - obţinuse luni peste 112.000 de semnături.

Potrivit unui program iniţiat de către preşedintele Barack Obama, Casa Albă este nevoită să examineze orice petiţie care a adunat peste 100.000 de semnături.

Petiţia propune ca fiecare poliţist de la nivel naţional şi municipal să fie echipat cu o mini-cameră de luat vederi, pentru ca acesta "nu numai să evite orice comportament neadecvat, ci să respecte procedurile".

Locuitori din Ferguson, un orăşel cu populaţie majoritar de culoare condus de către albi, manifestează de o săptămână, exprimându-şi furia pe străzile localităţii, ei considerând că poliţistul a acţionat întru totul ilegal când a avut loc drama, care readuce în prim-plan problema rasismului în Statele Unite.

Folosirea acestui tip de camere de luat vederi în alte localităţi americane a permis o reducere extrem de importantă a numărului de plângeri depuse împotriva poliţiştilor.

În oraşul Rialto, din California, recurgerea la forţă de către poliţişti a scăzut cu 60%, iar plângerile depuse împotriva membrilor forţelor de ordine a scăzut cu 88%, potrivit ziarului The New York Times (NYT).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici