Casa Albă: Vom primi cu braţele deschise urşii panda din China

Statele Unite ar primi înapoi orice urs panda gigant pe care China decide să îl trimită, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, după ce preşedintele chinez Xi Jinping a lăsat să se înţeleagă că ar putea să returneze o parte dintre urşi în semn de prietenie.

685 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Vom primi cu braţele deschise urşii panda din China

Casa Albă: Vom primi cu braţele deschise urşii panda din China

„El a indicat că este dispus să se gândească la returnarea unora dintre ei. Evident că am apreciat că i-am avut aici. Şi respectăm decizia suverană pe care China a luat-o de a prelua unii dintre urşii panda”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în cadrul unei conferinţe.

Grădina Zoologică Naţională din Washington şi-a luat rămas bun de la un trio de urşi panda gigant, îndrăgit de public, săptămâna trecută.

De asemenea, au fost retrimişi în China urşi panda de la Grădinile Zoologice din California şi San Diego.

Urşii panda au fost duşi înapoi în China, mutare care a fost anunţată la începutul acestui an.

Xi a remarcat plecarea lor într-un discurs adresat liderilor americani din mediul de afaceri din San Francisco, miercuri seara, în marja forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC).

„Mi s-a spus că mulţi americani, în special copii, au fost cu adevărat marcaţi în a-şi lua rămas bun de la panda şi au mers la grădina zoologică pentru a-i vedea înainte de plecare”, a spus Xi.

El a spus că a aflat, de asemenea, că grădina zoologică din San Diego şi oamenii din California aşteaptă cu nerăbdare să primească urşii panda înapoi.

Xi i-a menţionat doar pe cei din California, nu şi din Washingtonul, când a dat de înţeles că aceştia s-ar putea reîntoarce. 

„Suntem pregătiţi să continuăm cooperarea cu Statele Unite în ceea ce priveşte conservarea urşilor panda şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a satisface dorinţele californienilor, astfel încât să aprofundăm legăturile de prietenie dintre cele două popoare ale noastre”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici