Casa fiicei lui Shakespeare a căzut pradă hoţilor de fier vechi - GALERIE FOTO

Hoţii de fier vechi au furat ţevi metalice de la o clădire istorică, Hall's Croft, care a aparţinut fiicei lui Shakespeare, Sussana.

301 afișări
Imaginea articolului Casa fiicei lui Shakespeare a căzut pradă hoţilor de fier vechi - GALERIE FOTO

Casa fiicei lui Shakespeare a cazut prada hotilor de fier vechi - GALERIE FOTO (Imagine:www.shakespeare.org.uk)

Un purtător de cuvânt al Shakespeare Birthplace Trust a declarat că aceste ţevi au fost primele ataşate clădirii, având o "valoare istorică inestimabilă", relatează Daily Mail în ediţia online.

"Nu pot fi înlocuite. Nu putem nici să le estimăm la o valoare monetară dar evident costurile pentru crearea unor replici ar fi considerabile, comparând în mod special cu valoarea neglijabilă la care hoţii le vor vinde ca fier vechi", a menţionat purtătorul de cuvânt.

Deoarece preţul metalelor este în creştere, hoţii se orientează spre biserici, căi ferate sau chiar monumente. Acest fenomen produce Marii Britanii prejudicii cu o valoare estimată la un miliard de lire sterline (1,1 miliarde de euro), aproximativ 1.000 de furturi de metal fiind semnalate pe săptămână.

Printr-o lege care va intra în vigoare anul acesta, comercianţii de metale vor trebui să păstreze evidenţa tranzacţiilor şi să fie înregistraţi.

"Este necesar să facem furtul metalelor mai puţin atractiv pentru infractori şi acţionând asupra pieţii metalelor furate este o metodă bună de descurajare", a declarat Theresa May, ministrul de Interne britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici