Casa guvernatorului din Texas, avariată de un incendiu provocat intenţionat

Un incendiu, cel mai probabil provocat intenţionat, a provocat pagube grave casei guvernatorului statului american Texas din Austin, care nu era locuită, au declarat duminică oficiali ai departamentului de pompieri.

18 afișări
Imaginea articolului Casa guvernatorului din Texas, avariată de un incendiu provocat intenţionat

Casa guvernatorului din Texas, avariată de un incendiu provocat intenţionat (Imagine: Mediafax Foto)

Până duminică la prânz nu au fost efectuate arestări în cazul incendiului, care este investigat de Biroul american de Alcool, Tutun, Arme de foc şi Explozibili şi de pompieri, a declarat Krista Piferrer, o purtătoare de cuvânt a guvernatorului Rick Perry.

Un număr de 41 de guvernatori, inclusiv eroul independenţei Texas Sam Houston şi actualul preşedinte american George W. Bush, au locuit în casa inaugurată în 1856.

Bush şi soţia sa Laura au locuit acolo din 1995 până în 2000, cu o lună înainte de a deveni preşedinte.

Nici o persoană nu a fost rănită în imobilul de 840 de metri pătraţi din Austin, care nu este ocupat în prezent, a precizat Piferrer.

Clădirea era supusă unor lucrări de întreţinere şi renovare, inclusiv reparaţii ale instalaţiilor sanitare ce datează din 1914. Perry şi soţia sa Anita locuiesc într-o casă închiriată din cauza acestor lucrări. Duminică, Perry se afla într-o călătorie în Europa.

Trecătorii au observat un incendiu pe veranda casei în jurul orei 01.45 (09.45, ora României). În decurs de patru ore, pompierii au stins flăcările, care s-au întins până la etajul al doilea şi acoperiş, a adăugat Piferrer.

Ea a mai spus că imaginile camerelor de supraveghere le oferă oficialilor suficiente dovezi că incendiul a fost declanşat intenţionat, dar a refuzat să precizeze dacă acestea prezintă şi indicii despre suspecţi.

"Vom prinde persoana responsabilă pentru aceste pagube", adeclarat Paul Maldonado, şerif în cadrul departamentului de pompieri.

Maldonado a precizat că o mare parte a acoperişului s-a prăbuşit dar crede că structura poate fi salvată.

Conform lui Piferrer, oficialii speră să poată reconstrui imobilul. Obiecte istorice, inclusiv mobilă, tablouri şi porţelan, fuseseră mutate din cauza lucrărilor de renovare şi sunt în siguranţă, a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici