Casa lui Moş Crăciun din Laponia, grav afectată de pandemie

  • Rovaniemi, capitala provinciei Laponia şi „casa lui Moş Crăciun” e grav afectată de pandemie.
  • Populara atracţie turistică a fost vizitată cu aproape 80% mai puţini turişti.
1566 afișări
Imaginea articolului Casa lui Moş Crăciun din Laponia, grav afectată de pandemie

FOTO: Profimedia

Pandemia îi dăunează şi lui Moş Crăciun, scrie The Guardian.

Din cauza restricţiilor de călătorie, Rovaniemi, oraşul din nordul Finlandei cunoscut drept „casa lui Moş Crăciun”, nu mai este asaltat de turiştii din întreaga lume cu care se obişnuise.

În august, de exemplu, cu 78% mai puţini oameni au vizitat oraşul faţă de anul trecut.

Deşi a avut foarte puţine cazuri de coronavirus, Finlanda a luat unele dintre cele mai severe măsuri din Europa pentru a evita sosirea străinilor.

Începând cu 5 octombrie, Guvernul finlandez a stabilit că toţi cetăţenii din Italia, Olanda, Belgia, Spania, Islanda, Austria, Grecia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Polonia, Franţa, Suedia, Germania, Slovacia, Slovenia, Elveţia, Danemarca, Republica Cehă, Ungaria şi Estonia trebuie să rămână în carantină timp de două săptămâni.

De regulă, localitatea din nordul Finlandei este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe pământ. Rovaniemi primeşte aproape jumătate de milion de turişti anual, oraşul lui Moş Crăciun putând fi vizitat în orice zi a anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici