Căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Elveţia organizează referendum duminică

  • Elveţia se pregăteşte să le prindă din urmă pe vecinele sale în ceea ce priveşte drepturile persoanelor minoritare sexual.
  • Duminică are loc referendum pentru principiul căsătoriei pentru toţi.
  • Pe scurt, cetăţenii şi cetăţenele de acelaşi sex se pot căsători şi vor avea acelaşi drepturi ca şi persoanele heterosexuale.
  • Sondajele sunt pozitive: aproape toţi cetăţeni vor vota „pentru”.
2193 afișări
Imaginea articolului Căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Elveţia organizează referendum duminică
Europa Occidentală ţine la respectarea drepturilor cetăţenilor. Deşi nu a aprobat încă mariajele între persoane de acelaşi sex, Elveţia are şansa să-şi spele onoarea duminică, la referendum.
 
Concret, dacă referendumul trece, persoanele de acelaşi sex se vor putea căsători, aplica pentru cetăţenie printr-o procedură simplificată, îşi vor putea vizita soţul/soţia la spital şi vor putea adopta copii. În plus, cuplurile lesbiene vor avea acces la donarea de spermă, conform RFI.
 
Sondajele arată că elveţienii sunt deschişi la minte şi sunt de acord cu principiul căsătoriei pentru toţi.
 
Elveţia a dezincriminat homosexualitatea în anul 1942, deşi practica înregistrării persoanelor gay la poliţie s-a mai practicat până în anii 1990. Iar registrele aveau scopul de a fi o „dovadă” în plus pentru lipsa de „moralitate” a persoanelor non-heterosexuale. 
 
„Dacă o persoană gay era condamnată pentru furt, orientarea sa sexuală era considerată o dovadă adiţională pentru fapta sa”, spune Thierry Delessert, istoric şi scriitor gay.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici