Cât au câştigat cele mai bogate familii din lume în ultimul an?

Lichiditatea abundentă, creşterea pieţelor bursiere şi adaptarea politicilor fiscale au fost favorabile creşterii averilor, astfel încât cele mai bogate 25 de familii din lume deţin acum 1,7 trilioane de dolari, în creştere de 22% faţă de acum un an.

1262 afișări
Imaginea articolului Cât au câştigat cele mai bogate familii din lume în ultimul an?

Familia Walton, care deţine aproape jumătate din lanţul de retail Walmart Inc., sunt în fruntea listei pentru al patrulea an consecutiv, cu o avere netă de 238,2 miliarde de dolari. Averea lor a crescut cu 23 de miliarde de dolari în ultimele 12 luni, în ciuda faptului că familia a vândut acţiuni în valoare de 6 miliarde de dolari din februarie.

Numele noi ale clasamentului sunt Dassaults din Franţa, un imperiu de tehnologie şi aviaţie de generaţia a treia, şi Lauder, producătorul cosmeticelor Estee Lauder, din New York.

Un cădere notabilă este cea a familiei Lee, proprietarii Samsung din Coreea de Sud, după ce au plătit un impozit pe moştenire de 11 miliarde de dolari după moartea de anul trecut a patriarhului Lee Kun-hee.

În timp ce toate familiile din clasament, cu excepţia uneia, şi-au sporit averile, câştigurile producătorilor de lux au fost deosebit de pronunţate. Averea familiei Hermes a crescut cu 75%, până la 111,6 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici