Cât de ADEVĂRATE sunt datele optimiste prezentate de SUA care au retrezit încrederea investitorilor

  • Biroul de Statistică pentru piaţa Muncii din SUA a raportat vineri o scădere substanţială a ratei şomajului şi creşterea locurilor de muncă
  • La mijloc ar fi însă o eroare de raportare
3182 afișări
Imaginea articolului Cât de ADEVĂRATE sunt datele optimiste prezentate de SUA care au retrezit încrederea investitorilor

Sursă foto: Profimedia

Biroul de Statistică pentru piaţa Muncii din SUA a raportat vineri o scădere substanţială a ratei şomajului şi creşterea locurilor de muncă, însă din cauza unei erori statistice, a declarat Seth Harris, şeful Departamentului pentru Muncă din timpul administraţiei Obama. Nu e vorba de o eroare intenţionată, a mai spus acesta. 
 
Biroul de Statistică a raportat vineri că rata şomajului a scăzut în mai la 13,3% şi că au apărut 2,5 milioane de locuri noi de muncă. Cu toate acestea, biroul se pare că a clasificat anumiţi angajaţi drept „angajaţi ce nu sunt prezenţi la lucru” în loc să îi considere „persoane disponibilizate temporar”. 
 
Dacă aceste locuri de muncă ar fi fost clasificate aşa cum trebuie, atunci rata şomajului ar fi fost de 19,2% în aprilie şi 16,1% în mai, a spus Seth Harris. 
 
„Nu cred că angajaţii Biroului de Statistică au încercat să prezinte date optimiste pentru a îl pune pe preşedintele Trump într-o lumină bună. Îşi iau munca foarte în serios. Pur şi simplu, încearcă să facă tot ce se poate în situaţia asta complicată”, a mai spus Harris.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici