Catalonia reimpune restrictiile anti-Covid din cauza creşterii numărului cazurilor de coronavirus

  • În Catalonia, discotecile şi alte locuri de divertisment nocturne din spaţii închise se vor închide
  • În Spania, masca în aer liber nu mai este obligatorie din 26 iunie.
  • Cu aproape 81.000 de morţi şi peste 3,8 milioane de cazuri, Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie.
748 afișări
Imaginea articolului Catalonia reimpune restrictiile anti-Covid din cauza creşterii numărului cazurilor de coronavirus
Începând din acest weekend, în Catalonia, discotecile şi alte locuri de divertisment nocturne din spaţii închise se vor închide, în încercarea de a limita creşterea „exponenţială” a numărului cazurilor de COVID-19, înregistrate în ultimele zile în regiunea din nord-estul Spaniei, relatează Le Figaro.
 
Astfel, va fi nevoie de test de antigen negativ sau PCR sau de certificat de vaccinare pentru a participa la evenimente în aer liber care reunesc mai mult de 500 de persoane. 
 
Decizia a fost anunţată marţi, 6 iulie, într-o conferinţă de presă, de purtătorul de cuvânt al guvernului autonom catalan, Patricia Plaja, pentru a reduce creşterea „exponenţială” a cazurilor Covid-19 înregistrate în ultimele zile. regiune din nord-estul Spaniei.
 
Situaţia epidemiologică din Catalonia este extrem de complicată, deoarece numărul cazurilor creşte într-un ritm exponenţial, mult mai mare decât ceea ce putem tolera”, a spus Patricia Plaja. 
 
„Pandemia nu s-a încheiat, noile variante sunt foarte contagioase şi încă avem procente mari din populaţie care nu sunt vaccinate. Nu putem pretinde că am bătut virusul”, a avertizat aceasta. 
 
Patricia Plaja s-a pronunţat chiar pentru obligativitatea de a purta mască, subliniind totuşi că această decizie nu intră în competenţa guvernului autonom catalan. 
 
În Spania, masca în aer liber nu mai este obligatorie din 26 iunie.
 
Luni, epidemiologul şef al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon, a recunoscut că cifrele nu erau „deloc bune”, cu o rată de incidenţă de aproape 600 în rândul celor mai tineri şi peste 200 pentru populaţia generală.
 
Referitor la campania de vaccinare din Spania, 40,3% din cei aproximativ 47 de milioane de spanioli sunt complet vaccinaţi împotriva coronavirusului, în timp ce jumătate (55,9%) au primit cel puţin o doză de vaccin. 
 
Cu aproape 81.000 de morţi şi peste 3,8 milioane de cazuri, Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici