Catedrala istorică Schimbarea la Faţă din Odesa a fost lovită de atacurile ruseşti. Ucrainenii au reuşit să scoată din dărmături icoană Maicii Domnului, considerată "sfânta protectoare a Odesei"

Atacurile cu rachete ruseşti din noaptea de 22 spre 23 iulie au provocat pagube semnificative la Catedrala istorică Schimbarea la Faţă din Odesa, a anunţat administraţia oraşului.

777 afișări
Imaginea articolului Catedrala istorică Schimbarea la Faţă din Odesa a fost lovită de atacurile ruseşti. Ucrainenii au reuşit să scoată din dărmături icoană Maicii Domnului, considerată  "sfânta protectoare a Odesei"

Foto: AP

Primarul din Odesa, Hennadiy Trukhanov, a vizitat locul în primele ore ale zilei de 23 iulie. Clădirea a fost parţial distrusă, iar o serie de altare ortodoxe au fost avariate. Echipele de intervenţie au scos o icoană, Icoana Kasperovskaya a Maicii Domnului, din dărâmături.

Administraţia s-a referit la icoană ca fiind "sfânta protectoare a Odesei".

Catedrala a fost lovită de un atac cu rachete în timpul nopţii, care a ucis un civil şi a rănit alţi 18, inclusiv patru copii.

La 21 iulie, UNESCO a condamnat atacurile militare ruseşti asupra centrului istoric al oraşului Odesa, numit patrimoniu mondial la începutul acestui an. UNESCO a enumerat "clădirile religioase" printre motivele pentru care centrul oraşului a meritat această desemnare.

Catedrala Schimbarea la Faţă a fost fondată în 1794. Clădirea originală a fost distrusă de forţele sovietice în 1936, iar noua catedrală a fost refăcută în 2003.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici