Catherine Ashton îndeamnă statele UE să ia "măsuri adecvate" în contextul crizei din Egipt

Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, îndeamnă statele membre ale Uniunii Europene să adopte "măsuri adecvate" în contextul crizei din Egipt.

222 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton îndeamnă statele UE să ia "măsuri adecvate" în contextul crizei din Egipt

Catherine Ashton (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Am luat legătura cu miniştrii de Externe din statele membre UE şi le-am cerut să ia măsuri adecvate ca reacţie la situaţia din Egipt", a declarat Ashton într-un comunicat.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au cerut "mobilizarea urgentă a eforturilor la nivel european" pentru găsirea unei soluţii la criza din Egipt. Angela Merkel şi Francois Hollande au discutat la telefon despre situaţia din Egipt şi au cerut încă o dată "încetarea imediată a violenţelor", conform unui comunicat al Preşedinţiei Franţei.

"De asemenea, au propus mobilizarea urgentă a eforturilor la nivel european. Miniştrii de Externe ai statelor membre UE trebuie să fie capabili să se reunească urgent", precizează comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici