Câţi civili au fost evacuaţi astăzi din oraşele ucrainene prin intermediul coridoarelor umanitare. Mii de oameni au fost salvaţi

Un număr total de 3.846 de persoane au fost evacuate marţi din oraşele ucrainene prin coridoare umanitare, a declarat vicepremierul Ucrainei, Irina Vereshchuk.

228 afișări
Imaginea articolului Câţi civili au fost evacuaţi astăzi din oraşele ucrainene prin intermediul coridoarelor umanitare. Mii de oameni au fost salvaţi

Sursa foto: Profimedia

Cifra, mai mare decât cea de 3.376 de luni, vine în contextul în care continuă încercările de a ajuta civilii să fugă din oraşul asediat Mariupol.

Vereshchuk a declarat că oamenii din oraşul portuar din sudul ţării pot fugi doar pe jos sau cu maşini private, după ce eforturile de a organiza evacuări în masă cu autobuzul către zone mai sigure din Ucraina au eşuat, anunţă Sky News.

La începutul zilei de marţi, o echipă a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a fost eliberată după ce a fost reţinută în Manhush în timp ce încerca să ajungă la Mariupol.

CICR încearcă de mai multe zile să ajungă în oraşul-port, în încercarea de a livra ajutoare şi de a ajuta oamenii să plece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici