Cazul Breonna Taylor: Ofiţerul de poliţie Brett Hankison, acuzat pentru moartea tinerei devenite simbol al protestelor anti-rasism

  • Ofiţerul de poliţie Brett Hankison a fost acuzat pentru decesul Breonnei Taylor
  • Aceasta a fost împuşcată mortal de poliţişti în cursul unei descinderi în apartamentul său
  • Moartea Breonnei Taylor a devenit un important punct de reper pentru protestatarii anti-rasism
1280 afișări
Imaginea articolului Cazul Breonna Taylor: Ofiţerul de poliţie Brett Hankison, acuzat pentru moartea tinerei devenite simbol al protestelor anti-rasism

FOTO: Profimedia

Miercuri, un mare juriu l-a acuzat pe ofiţerul de poliţie Brett Hankison pentru decesul Breonnei Taylor, din data de 13 martie 2020. Victima, tehnician medical de culoare, în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată mortal de poliţişti în cursul unei descinderi în apartamentul său din statul american Kentucky, în luna martie. Investigaţia viza un caz de trafic cu substanţe interzise.

Moartea Breonnei Taylor a devenit un important punct de reper pentru protestatarii anti-rasism, care au cerut insistent arestarea şi punerea sub acuzare a celor trei ofiţeri implicaţi (Brett Hankison, Jonathan Mattingly şi Myles Cosgrove ).

În cadrul unei înţelegeri cu familia victimei, oficialii au fost de acord să plătească 12 milioane de dolari, arată BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici