Cazul Dominique Strauss-Khan: Filmul evenimentelor care s-au petrecut în hotel

Camerista care îl acuză de agresiune sexuală pe Dominique Strauss-Khan nu a făcut curăţenie într-o altă cameră înainte de a denunţa faptele, susţine cotidianul francez Le Figaro, citând analiza cartelelor magnetice de acces în camerele hotelului Sofitel din New York.

3566 afișări
Imaginea articolului Cazul Dominique Strauss-Khan: Filmul evenimentelor care s-au petrecut în hotel

Cazul Dominique Strauss-Khan: Filmul evenimentelor care s-au petrecut în hotel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul francez prezintă o cronologie a evenimentelor realizată în baza declaraţiilor unor surse newyorkeze, ce invocă expertiza cartelelor magnetice de acces în camere.

Potrivit acestor informaţii, camerista nu ar fi făcut curăţenie într-o altă cameră înainte de a denunţa faptele, aşa cum sugerează ultima versiune oficială a faptelor. Datele conţinute de cartelele, stocate pe calculatoarele hotelului, arată că femeia a făcut curăţenie în camera 2820 de la etajul 28, înainte de a intra în camera 2806 (în care locuia Dominique Strauss-Khan) de la acelaşi etaj, la ora 12.06. Ea s-a întâlnit atunci cu un angajat al room service care i-a spus că poate merge în cameră.

La scurt timp după ora 12.26, cheia magnetică a angajatei descuie succesiv camera 2820 şi apoi 2806.

Scenariul este, prin urmare, următorul:

Nafissatou Diallo, după ce a părăsit în mod precipitat camera ocupată de Dominique Strauss-Khan, s-a refugiat în camera 2820 care nu era ocupată, înainte de a fi găsită de responsabilul de etaj.

Superiorul său ierarhic a condus-o apoi în camera 2806 pentru ca aceasta să îi explice ce s-a întâmplat şi pentru a-şi reveni. Aceasta este versiunea prezentată anchetatorilor de responsabilul de etaj şi de Nafissatou Diallo, susţine cotidianul francez. Confirmarea oferită de cartelele magnetice nu a ajuns decât târziu în mâinile acuzării, continuă acesta, iar procurorul Cyrus Vance ar fi primit abia vineri rezultatele expertizei, după ce dăduse publicităţii îndoielile privind credibilitatea cameristei.

Iniţial au fost analizate numai intrările în camera 2806, a declarat pentru Le Figaro o sursă apropiată anchetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici