Cazul Jamal Khashoggi | Ministrul francez de Finanţe anunţă că nu va participa la o conferinţă importantă din Arabia Saudită

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat joi că nu va fi prezent la conferinţa privind investiţiile în Arabia Saudită, pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

804 afișări
Imaginea articolului Cazul Jamal Khashoggi | Ministrul francez de Finanţe anunţă că nu va participa la o conferinţă importantă din Arabia Saudită

Foto: Facebook/Bruno Le Maire

Le Maire a afirmat că autorităţile saudite trebuie să explice cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul.

Oficialii turci sunt de părere că Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului american The Washington Post şi critic la adresa politicilor Riadului, a fost torturat şi ucis în interiorul consulatului, însă Arabia Saudită neagă toate acuzaţiile.

"Nu, nu voi merge. Acuzaţiile sunt serioase", a declarat Le Maire.

Parisul şi Riadul deţin relaţii diplomatice şi comerciale, în special în domeniul energiei, finanţelor şi armelor. Le Maire a declarat că l-a informat miercuri pe omologul său privind decizia de a nu călători la Riad.

Oficialul francez consideră că decizia sa nu va afecta relaţiile bilaterale între cele două ţări.

În acelaşi context, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a informat că planul său de a participa la conferinţa de la Riad va fi revizuit joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici