Cazul Khashoggi: Noi probe sugerează că prinţul saudit Mohamed bin Salman este implicat direct în asasinarea jurnalistului saudit

Noi probe sugerează că prinţul Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, ar fi răspunzător pentru asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a informat miercuri un anchetator din cadrul ONU.

4014 afișări
Imaginea articolului Cazul Khashoggi: Noi probe sugerează că prinţul saudit Mohamed bin Salman este implicat direct în asasinarea jurnalistului saudit

Cazul Khashoggi: Noi probe sugerează că prinţul saudit Mohamed bin Salman este implicat direct în asasinarea jurnalistului saudit

Riyadul nu a răspuns încă cererilor pentru declaraţii, însă oficialii saudiţi au negat implicarea prinţului Mohamed bin Salman.

Agnes Callamard, raportor special al ONU, a făcut apel statelor să extindă sancţiunile până când bin Salman va demonstra că nu este implicat.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post şi critic al autorităţilor saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relaţiilor dintre Statele Unite şi Arabia Saudită.

Mai mulţi membri ai Congresului l-au acuzat pe prinţul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autorităţile saudite au negat orice implicare a prinţului moştenitor în acest caz şi au anunţat că 11 suspecţi au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare în dosarul morţii jurnalistului.

"Este concluzia raportorului că domnul Khashoggi a fost victima unei execuţii premeditare şi deliberat, pentru care Arabia Saudită este responabilă sub legislaţia internaţională privind drepturile omului", a declarat Callamard.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici