Cazul morţii jurnalistei Daphne Caruana Galizia: Un cunoscut om de afaceri din Malta a fost arestat

Poliţia din Malta l-a arestat pe Yorgen Fenech, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din această ţară, în cadrul investigaţiei referitoare la asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, au informat două surse citate de Reuters.

770 afișări
Imaginea articolului Cazul morţii jurnalistei Daphne Caruana Galizia: Un cunoscut om de afaceri din Malta a fost arestat

Cazul morţii jurnalistei Daphne Caruana Galizia: Un cunoscut om de afaceri din Malta a fost arestat

Fenech a fost arestat în timp ce încerca să părăsească ţara la bordul iahtului său, potrivit aceloraşi surse.

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a confirmat arestarea lui Fenech, însă a refuzat să precizeze motivele reţinerii acestuia. Arestarea omului de afaceri vine la doar o zi după ce Muscat i-a propus unei persoane cercetate pentru complicitate în acest caz să le spună anchetatorilor numele celor aflaţi în spatele crimei şi să prezinte dovezi pentru acuzarea acestora, în schimbul graţierii.

Muscat le-a mai declarat jurnaliştilor că a ordonat suplimentarea forţelor de Poliţie după ce propunerea sa a devenit publică în presă. „Dacă nu aş fi făcut acest lucru, astăzi această persoană sau aceste persoane ar fi putut să scape”, a adăugat el.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

Taguri:
malta,
jurnalism,
crimă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici