Cazuri de diaree, rujeolă şi tetanos constatate în Haiti - VIDEO

Cazuri de diaree, rujeolă şi tetanos au fost raportate de echipe de medici care îngrijesc supravieţuitori ai cutremurului care a devastat la 12 ianuarie Haiti, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

146 afișări
Imaginea articolului Cazuri de diaree, rujeolă şi tetanos constatate în Haiti - VIDEO

Cazuri de diaree, rujeolă şi tetanos constatate în Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai multe echipe medicale au raportat cazuri tot mai numeroase de diaree în ultimele două-trei zile", a declarat un purtător de cuvânt al OMS, Paul Garwood, într-o conferinţă la Geneva.

"Există, de asemenea, informaţii privind cazuri de rujeolă şi de tetanos, inclusiv în taberele de corturi, lucru îngrijorător din cauza concentrării mari a populaţiei" în aceste locuri, a adăugat el.

O campanie de vaccinare urmează să fie lansată săptămâna viitoare de Guvernul haitian, împreună cu Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) şi OMS, doar 58 la sută dintre copiii cu vârsta sub un an fiind vaccinaţi înainte de cutremur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici