Cazurile de COVID-19 în rândul copiilor se înmulţesc. Doctorii atrag atenţia că şi severitatea lor creşte

  • Din ce în ce mai mulţi copii sunt confirmaţi cu COVID-19, în valul al patrulea al pandemiei.
  • Doctori din SUA atrag atenţia că nu doar numărul de cazuri în rândul copiilor este în creştere, ci şi severitatea bolii.
1108 afișări
Imaginea articolului Cazurile de COVID-19 în rândul copiilor se înmulţesc. Doctorii atrag atenţia că şi severitatea lor creşte

SUA a raportat un număr de 93.824 de infectări în rândul copiilor, între 29 iulie şi 5 august. Astfel, cazurile înregistrate la copii reprezintă 15% din cazurile raportate săptămânal, transmite CBS.

Din 22 iulie, numărul cazurilor de COVID-19 la copii a crescut cu 4%. 4,3 milioane de copii din SUA au fost confirmaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei până la 5 august.

Deşi formele severe de COVID-19 sunt neobişnuite în rândul copiilor, „există nevoia de a colecta mai multe date despre impactul pe termen lung pe care pandemia îl are asupra copiilor, inclusiv asupra modului în care virusul ar putea să afecteze pe termen lung sănătate fizică a celor care au fost infectaţi, dar şi sănătatea emoţională şi mintală”, potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Doctorii din Seattle au raportat deja o creştere a numărului de cazuri grave de COVID-19 în rândul copiilor, iar spitalele pediatrice din SUA încep să se umple de pacienţi cu coronavirus.

„Odată cu varianta Delta, am început să vedem copii infectaţi, vaccinaţi sau nevaccinaţi, dar majoritatea celor care ajung în spital sunt nevaccinaţi”, a spus Justin Gill, asistent medical în Seattle, pentru CBSN.

Experţii sunt de părere că varianta Delta este responsabilă pentru creşterea numărului de cazuri în rândul copiilor. Dr. John McGuire, care lucrează la secţia ATI a spitalului pediatric din Seattle, a spus că speră ca acest ultim val al pandemiei să treacă repede.

Acesta a precizat că majoritatea cazurilor de COVID sunt la copii care fie sunt prea mici să fie vaccinaţi, fie fac parte din familii care nu sunt imunizate.

„Este îngrijorător”, a spus acesta. „Speram ca odată cu creşterea numărului de persoane vaccinate, să avem mai puţine cazuri”.

„Un mod prin care putem să protejăm copiii, pentru că încă nu sunt eligibili să fie vaccinaţi, este ca persoanele din jurul lor să fie imunizate”, a adăugat medicul.

Seattle nu este singurul stat care se confruntă cu această situaţie. Spitalele de copii din statul american Tennessee ar urma să ajungă la capacitate maximă până la finalul acestei săptămâni, potrivit unei proiecţii a guvernului local.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici