Ce a discutat Macron cu Putin. Rusia consideră că Ucraina provoacă în Donbas, iar ţările NATO, prin aducerea de armament, provoacă Ucraina să adopte o soluţie militară

  • Comunicatul oficial de la Kremlin arată discuţiile purtate telefonic de către şefii de stat Macron şi Putin.
  • La iniţiativa părţii franceze, Vladimir Putin a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Franceze Emmanuel Macron.
6420 afișări
Imaginea articolului Ce a discutat Macron cu Putin. Rusia consideră că Ucraina provoacă în Donbas, iar ţările NATO, prin aducerea de armament, provoacă Ucraina să adopte o soluţie militară
UPDATE 17:10 Elysée Palace: Rezultatul muncii diplomatice pe care Macron şi Putin au convenit să o întărească ar trebui să fie, în condiţii adecvate, un summit pentru definirea unei noi arhitecturi pentru pace şi securitate în Europa. 
 
UPDATE 16:48  Macron şi Putin sunt de acord să încerce să ajungă la o încetare a focului în estul Ucrainei. 
 
Preşedinţii francez şi rus Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au convenit să încerce să ajungă la o încetare a focului în estul Ucrainei, a anunţat duminică Palatul Elysee, după schimbul telefonic îndelungat dintre cei doi şefi de stat.
 
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a vorbit şi cu Macron, a cerut o „încetare imediată a focului”.
 
Miniştrii de externe ruşi şi francezi vor discuta despre organizarea unui summit pe probleme de securitate în Europa în zilele următoare, anunţă Reuters.
 
 
În continuarea discuţiilor din timpul vizitei recente a preşedintelui Franţei la Moscova şi a contactelor telefonice regulate, a avut loc un schimb aprofundat de opinii cu privire la situaţia din jurul Ucrainei, precum şi la dezvoltarea garanţiilor legale pe termen lung pentru securitatea Federaţia Rusă.
 
S-a exprimat o îngrijorare serioasă cu privire la deteriorarea bruscă a situaţiei pe linia de contact în Donbass. Preşedintele Rusiei a menţionat că motivul escaladării îl reprezintă provocările forţelor de securitate ucrainene. Se atrage atenţia asupra aducerii în Ucraina de către ţările NATO din Ucraina de arme şi muniţii moderne, care împinge Kievul către o soluţie militară a aşa-numitei probleme Donbass. Drept urmare, civilii din RPD şi RPL suferă, care trebuie să evacueze în Rusia pentru a scăpa de bombardamentele care se intensifică.
 
S-a subliniat din nou că Kievul nu face decât să imite procesul de negociere, refuzând cu încăpăţânare să pună în aplicare acordurile de la Minsk şi acordurile ajunse în format Normandia. Ţinând cont de acurateţea situaţiei actuale, preşedinţii au considerat oportună intensificarea căutării de soluţii pe cale diplomatică prin ministerele de externe şi consilierii politici ai liderilor ţărilor participante la formatul Normandia. Aceste contacte sunt concepute pentru a ajuta la restabilirea încetării focului şi pentru a asigura progrese în rezolvarea conflictului din jurul Donbass.
 
Având în vedere toate acestea, Vladimir Putin a reiterat necesitatea ca Statele Unite şi NATO să ia în serios cererile Rusiei de garanţii de securitate şi să le răspundă în mod concret şi la obiect.
 
S-a convenit continuarea contactelor la diferite niveluri. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici