Ce au discutat Erdogan şi Zelenski în legătură cu războiul din Ucraina

Preşedintele turc, Tayip Erdogan, l-a primit vineri la Istanbul pe Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, pentru discuţii despre evoluţia războiului dintre Ucraina şi Rusia, acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră şi creşterea cooperării în industria de apărare.

690 afișări
Imaginea articolului Ce au discutat Erdogan şi Zelenski în legătură cu războiul din Ucraina

Ce au discutat Erdogan şi Zelenski în legătură cu războiul din Ucraina

Preşedinţia turcă a precizat că întâlnirea a început după ce Zelenski a vizitat un şantier naval de lângă Istanbul pentru a inspecta lucrările la două corvete construite pentru marina ucraineană, scrie Reuters.

Turcia este membră a NATO şi a susţinut integritatea teritorială a Ucrainei, dar întreţine, de asemenea, relaţii cu Rusia şi vorbeşte în mod regulat cu ambele părţi implicate în conflict, în calitate de mediator al acordului privind Marea Neagră.

Biroul lui Zelenski a declarat că agenda cu Erdogan a inclus o formulă de pace menită să pună capăt războiului cu Rusia şi eliberarea prizonierilor de război ucraineni deţinuţi de Moscova.

Zelenski a declarat pe platforma de socializare X că Ankara şi Kievul ar trebui să colaboreze pentru a obţine securitatea alimentară şi cea a navigaţiei în Marea Neagră, adăugând că Ucraina doreşte, de asemenea, legături mai puternice în domeniul apărării cu Turcia şi are nevoie de ajutorul acesteia pentru a asigura eliberarea prizonierilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici