VIDEO  Ce forţă distructivă au rachetele Himars, armele pe care Biden le va trimite la Kiev

Sistemul poate lansa şi rachete cu rază lungă de acţiune.

14521 afișări
Imaginea articolului Ce forţă distructivă au rachetele Himars, armele pe care Biden le va trimite la Kiev

Rachetele Himars: armele pe care Biden le va trimite la Kiev

Administraţia Biden a declarat că va trimite un număr mic de sisteme de rachete de înaltă tehnologie şi rază medie în Ucraina.

Este o armă fundamentală, pe care liderii ucraineni o cer de multă vreme, pentru a bloca înaintarea Rusiei în Donbass.

Oficialii americani au spus că planul prevede expedierea Sistemului de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), montat pe un camion şi capabil să transporte un container cu 6 rachete.

Acest armament poate lansa rachete cu rază medie, dar şi cu rază lungă. Sistemul de rachete tactice al armatei, care are o rază de acţiune de aproximativ 300 de kilometri, nu face parte din plan.

Sistemele de rachete fac parte dintr-o nouă tranşă de 700 de milioane de dolari de ajutor militar pentru Kiev, care va include elicoptere, sisteme de arme antitanc Javelin, vehicule tactice, piese de schimb şi multe altele, au declarat marţi doi înalţi oficiali ai administraţiei.

Biden a spus în urmă cu două zile că SUA nu vor trimite „sisteme de rachete capabile să lovească Rusia” în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici