Ce mesaj de ameninţare a transmis gruparea neonazistă Chryssi Avghi după alegerile din Grecia, în urma cărora a obţinut locuri în Parlament

"A sunat ceasul fricii pentru trădătorii patriei", a ameninţat duminică seara liderul grupării neonaziste Chryssi Avghi (Zori de Aur), după ce a asigurat o intrare în forţă a formaţiunii sale în Parlament, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne.

957 afișări
Imaginea articolului Ce mesaj de ameninţare a transmis gruparea neonazistă Chryssi Avghi după alegerile din Grecia, în urma cărora a obţinut locuri în Parlament

Ce mesaj de ameninţare a transmis gruparea neonazistă Chryssi Avghi după alegerile din Grecia, în urma cărora a obţinut locuri în Parlament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Venim", a strigat Nikos Mihaloliakos, într-o conferinţă de presă susţinută într-un hotel din Atena, înconjurat de aproximativ 15 tineri raşi pe cap.

Aproximativ 200 de simpatizanţi erau adunaţi în sală, în timp ce alţii sărbătoreau victoria afară, aruncând cu petarde.

Potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne de către cinci institute, acest fost grup aproape clandestin, recurgând la metode violente şi la teze rasiste şi antiparlamentare, obţine 19 mandate de deputat din cele 300 ale Parlamentului grec, cu 6,9% din voturi.

Numit "Führerul" de către presa greacă, Mihaloliakos, în vârstă de 55 de ani, citându-l pe Iulius Cezar, a declarat "Veni, Vidi, Vici".

El a declarat că grupul său va lupta împotriva "cămătarilor mondiali" şi "sclaviei" impuse, în opinia sa, ţării sale de către Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

La sosirea sa la conferinţa de presă, el i-a vizat pe jurnaliştii străini, acuzându-i că răspândesc minciuni despre mişcarea sa, care a lăsat în al doilea plan, în ultimele luni, referinţele sale direct hitleriste, pentru a promova un fel de naţional-socialism à la grecque.

"Grecia nu este decât începutul", a urlat el în diecţia jurnaliştilor străini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici