Ce păţeşti dacă „minţi“ în CV. Povestea unui bărbat din Tokio, „prea şcolit“ pentru postul pe care îl avea

  • Un angajat din Tokio a fost dat afară pentru că a minţit în CV.
  • Bărbatul a spus că nu are studii universitare, deşi avea.
  • Omul era angajat de 24 de ani.
1537 afișări
Imaginea articolului Ce păţeşti dacă „minţi“ în CV. Povestea  unui bărbat din Tokio, „prea şcolit“ pentru postul pe care îl avea

Mediafax

Nu e niciodată o idee bună să minţi în CV, dar ispita este prea mare pentru unii. Cu siguranţă ai auzit cel puţin o dată că cineva a fost prins minţind privind studiile pe care le are. 
 
Dacă, în general, te aştepţi ca oamenii să mintă că au studii superioare deşi nu au, acum îţi voi spune cazul unui bărbat din Tokio care a fost dat afară după ce în urma unei anchete s-a descoperit că este absolventul unui program universitar de patru ani, deşi la angajare, în 1996, a omis acest lucru.
 
Vei fi uimit când vei afla că angajatul a fost concediat nu pentru că a minţit că are studii pe care nu le avea în realitate, ci pentru că a ţinut secret că este „prea şcolit“ pentru postul la care a aplicat. De ce? O explicaţie ar fi faptul că pentru respectiva poziţie, candidaţilor li se cere să fie cel mult absolvenţi de liceu, scrie japantoday.com.
 
Bărbatul susţine că, în momentul în care a aplicat pentru respectivul post, nu ştia că nivelul său de învăţământ superior va fi o problemă. Cu toate acestea, în urma unui incident din 2006, când s-a constatat că mai mulţi angajaţi din oraşul Kobe au dat informaţii false cu privire la educaţia lor, bărbatul s-a dat din nou drept „absolvent de liceu“ când i s-a cerut să-şi confirme conţinutul CV-ului. Recent, „minciuna“ nu a mai mers, iar acum a rămas fără loc de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tokyo,
cv,
minciuna,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici